Achizitionare

Dupa anul 2000, piata de profil a fost inundata de o multitudine de “producatori” care din dorinta de atrage cat mai multi clienti au recurs la metode mai putin ortodoxe, in tabelul de mai jos va prezentam cateva aspecte de care trebuie sa tineti cont atunci cand sunteti in cautarea unor ferestre de calitate.

Fereastra CRIOS conform standardelor europene

Fereastra buna
Profile PVC clasa A
Armatura otel zincat 1.5 mm
Sticla Saint-Gobain sau Guardian
Feronerii cu garantii extinse,WinkHaus, ROTO NT si FUHR, productie Germania
Fereastra ieftina

Fereastra ieftina
Profile PVC clasa B sau chiar clasa C
Armatura otel zincat 1.2 sau 1 mm
Sticla import China
Feronerii produse de obicei in Turcia si China, de firme fara traditie si fara testari suficiente.
Urmarile unei alegeri neinspirate
Consecinte
Pretul ferestrei scade cu aproximativ 5% , scade si viata ferestrei cu 10 ani, precum si fiabiliatea acesteia intrucat profilul este mai putin rigid.
Pretul scade cu aproximativ 2% , scade si rezistenta mecanica a ferestrei cu pana la 30%.
Pretul scade cu aproximativ 3% , sticla este mult mai casanta, creste probabilitatea ca aceasta sa se fisureze in timp.
Pretul scade cu aproximativ 7% , viata ferestrei este diminuata la doar cativa ani, dupa care apare coroziunea si defectiuni.

Lista poate continua mult cu materiale variate, de la manere, suruburi, glafuri, panel, garnituri pana la materialele folosite la montarea ferestrelor. In final se poate ajunge la preturi mai mici cu peste 30-40% fata de o fereastra de calitate cu accesorii de calitate.

Pe langa materialele folosite conteaza si experienta producatorului, CRIOS este unul din primii producatori de tamplarie din Transilvania si chiar din tara, incepandu-si activitatea in anul 1994. Ultimul aspect important in producerea unei ferestre este calitatea utilajelor folosite in procesul de fabricatie, CRIOS avand productia bazata pe utilaje automatizate de tip CNC produse de firma germana URBAN.